V sobotu a v neděli čekala na hráče U15 další utkání ligové skupiny B. Tentokrát to byl pro nás nejdelší výjezd. V sobotu se totiž hrálo v Novém Jičíně a v nedělním utkání jsme zavítali do Ostravy.

Hra obou soupeřů pro nás byla víceméně neznámou, protože kromě jednoho zápasu s Ostravou před dvěma roky jsme ještě ani jednoho z nich nepotkali. Očekávali jsme tedy vyrovnaná utkání.

Sobotní utkání v Novém Jičíně nezačalo pro nás špatně, ale hodně jsme zpočátku podcenili střelecký potenciál soupeře, když jsme za první čtvrtinu inkasovali tři trojky. Jinak jsme se snažili hned od počátku využívat výškovou převahu. S postupem zápasu se zlepšilo přistupování k hráčům v obraně tedy i méně obdržených bodů a tříbodových pokusů. Poločasové skóre nakonec vyznělo pro nás v poměru 33:47. V druhém poločase jsme pokračovali především v důrazu hry v podkošovém území, což kromě bodů přineslo velké množství faulů na kontě domácích hráčů, jako jeden z limitujících faktorů hry domácího celku. Přestože se soupeři snažili o změnu ve vývoji utkání, a to především aktivnější obranou, udrželi naši hráči vedení a konečným skórem 60:91 utkání vyhráli.

Nejlepší střelci utkání: Fiala 26, Švojgr 25, Kubec 19 a Vebr 10

V nedělním utkání nás čekal tým NH Ostrava, který byl zatím na posledním místě tabulky. Ovšem ligová soutěž je velice vyrovnaná a žádný tým tu není omylem. S touto obavou, tedy především podcenění soupeřů jsme nastupovali do nedělního utkání. Naštěstí k žádnému podcenění nedošlo a vstoupili jsme do utkání hned od počátku. Opět jsme měli výškovou převahu na pozici podkošových hráčů, ale v tomto utkání i na pozicích křídelních hráčů. Úkol pro hráče v tomto utkání byl jasný, tedy hrát ve vymezeném území a využít tak tuto převahu. Odpovídalo tomu i skóre kdy po nesmělém začátku kdy domácí tým vedl 9:8, se nám podařilo odskočit na konečné skóre první části, tedy 11:34. Druhá část byla kompletně v naší režii, protože skončila 2:26, což znamenalo poločasové skóre 13:60. Další čtvrtiny jsme již střídali po pěticích a na hráčích byl již znát úbytek motivace. Konečné skóre tohoto utkání bylo 24:105.

Nejlepší střelci utkání: Švojgr 34, Kučera 22, Kubec 14 a Fiala 10

Přestože se obě utkání hrála na hřištích soupeřů, vytvořil nám náš fanklub vynikající kulisu a opět byl šestým hráčem na hřišti. Patří jim dík za trpělivost s malou slečnou i těmi, kteří zrovna nevoní.