V sobotu a v neděli odehrál tým U17 další utkání krajského přeboru, když na domácím hřišti přivítal celky Poděbrad a Nymburka.

Sobotní utkání bylo hned od počátku vyrovnané, soupeř měl výškovou převahu, která se projevovala především v podkošových soubojích. V první části domácí tým kontroval nájezdy do vymezeného území a vynucoval si fauly, po nichž následovaly trestné hody, i proto byl stav po první části vcelku vyrovnaný 19:23. Na počátku druhé čtvrtiny se hostujícím hráčům podařilo vytvořit devíti bodovou šňůru, která ovlivnila výsledek po poločase na 34:49. V druhém poločase došlo ke změně obrany. Na tuto změnu již soupeř nedokázal zareagovat. Třetí čtvrtinu totiž prohrál 26:7 a domácím tým tak po třetí čtvrtině vedl 60:56. Poslední část se pak nesla pouze ve znamení útoku, čemuž odpovídá i skóre, které vyznělo pro domácí 30:26. Konečný výsledek 90:82 pro domácí.

Nejlepší střelci zápasu: Švojgr 27, Fiala 16, Kostka 11 a Patlevič 10 bodů

V nedělní utkání zavítal do Slaného tým z Nymburka. Toto utkání bylo o poznání těžší a rozhodně tvrdší než sobotní. Soupeř dominoval výškovou i věkovou převahou, někteří naši hráči byli až o dva roky mladší než jejich soupeři. Přesto se nevzdávali. Snažili jsme se o bojovný výkon, bohužel proměňování vyložených šancí v tomto utkání bylo mizerné. Naproti tomu jsme dostávali spoustu laciných košů. Tato fakta znamenala poločasové vedení týmu Nymburka 56:33. Do druhého poločasu jsme vstoupili odhodlaní s výsledkem něco udělat. Povedla se nám bodová šňůra hned na počátku čtvrtky, kdy jsme soupeři stáhli 18 bodů náskoku. Rázem bylo skóre vyrovnanější. Naprostý opak byla část čtvrtá, kdy jsme soupeře nechali dát během prvních čtyř minut 17 bodů a sami přidali pouze 4, Nymburk se tak dostal zpět do herní pohody a zápas úspěšně dotáhl do vítězného konce. Konečné skóre 74:100.

Nejlepší střelci zápasu: Fiala 27, Švojgr 11 a Víšek 10 bodů