V sobotním zápase dorazil do Slaného tým Plzně posílený o klíčového rozehrávače z Tachova. Tento zápas byl pro nás velice těžký a to i proto, že byl prvním domácím utkání v této sezoně. Tento fakt se podepsal především na nervozitě některých našich hráčů. Přesto jsme předváděli vcelku koncentrovaný výkon, který nám vynesl až dvanácti bodové vedení. Toto vedení jsme však záhy ztratili, a to především špatným přechodem na utočnou polovinu hřiště, během ztěsněné obrany soupeře a neproměňováním vyložených šancí z blízkosti koše. Nakonec jsme se vzchopili a dovedli utkání do vítězného konce, za to je nutné hráče pochválit především za zvládnutí situace po psychické stránce. Toto utkání nám ukázalo obrovskou vnitřní sílu týmu, ale i chyby na kterých musíme pracovat. Přechodovou fázi hry, spolupráci dlouzí rozehrávači a zkvalitnění přihrávek. Nejlepší výkon v tomto utkání předvedl Honza Fiala.

V nedělním utkání jsme narazili na tým Tachova. V tomto utkání jsem se obával možnosti podcenění soupeře, ale naštěstí k ničemu takovému nedošlo. V první čtvrtině se nám dařila střelba ze střední vzdálenosti i z vymezeného území, i proto jsme v první periodě zvítězili 23:9. Pak ovšem přišlo z naší strany střelecký útlum, kdy jsme druho čtvrtinu vyhráli pouze 13:10. Po poločase jsme přešli do zónové obrany, se kterou měl soupeř problémy a navýšili jsme tak náskok na 70:27. Čtvrté období se pak zápas víceméně dohrával. Určitě chválím za zvládnutý nástup. Zlepšený herní výkon u mnoha hráčů, za všechny především Matesa. Jsem rád, že mimo dvou bodovali všichni hráči. Musíme však pracovat na obranném doskoku, proklouzávání a přebírání clon a zrychlení ve hře 1:1.

Poslední odstavec hodnocení chci věnovat fanouškům. Těm patří velké díky za atmosféru, kterou v hale vytvořili během obou utkání. Především v napínavém utkání proti Plzni byli naším šestým hráčem na hřišti.